Ga naar hoofdinhoud
Nike Air Max

Nike Air Max is 32 jaar! Nederlanders grootste fans ter wereld

Afgelopen we dinsdag 26 maart vierde we Nike Air Max Day de geboorte van het eerste exemplaar op 26 maart 1987. Volgens een analyse van beslist.nl is deze sneaker met luchtkussentjes nergens ter wereld zo populair als bij ons in Nederland.

Nergens is de Air Max zó populair als in Nederland en dat is al jaren het geval. Dat blijkt uit de cijfers van Google Trends die het wereldwijde zoekgedrag vastleggen. Nederland wordt gevolgd door Denemarken, Servië, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk. De Verenigde Staten, thuisland van de Air Max, moeten het doen met een achttiende plaats. Door de heersende basketbalcultuur is daar de Air Jordan verreweg het meest populair.

Binnen Nederland blijken er grote regionale verschillen in populariteit. In de Randstad en Flevoland zoeken mensen online vooral naar de ‘Nike Air Max 270′. In Drenthe is men het meest geïnteresseerd in de ‘Air Max 95′, terwijl in Gelderland en Groningen de iconische ‘Air Max 1′ de populairste zoekterm is.

Volgens beslist.nl heeft meer dan een derde van de Nederlanders een paar in zijn of haar bezit. ,,In Nederland is de Air Max populair geworden dankzij de heersende ‘gabber subcultuur’ in de jaren 80 en 90. Tegen de tijd dat de gabbercultuur verdween, werd de Air Max meer algemeen geaccepteerd. Sindsdien is de populariteit van de sneakers alleen maar toegenomen.

Traditiegetrouw lanceert Nike ieder jaar op Nike Air Max Day een exclusieve sneaker. Het bedrijf heeft aangekondigd het dit jaar anders te gaan doen. In plaats van een nieuwe sneaker lanceren ze een nieuwe campagne genaamd ’Give Fresh Air’. Dit initiatief richt zich op het geven van ondersteuning aan lokale organisaties om de kracht van de gemeenschap te verdedigen.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top