Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe cao Retail Non-Food

Winkelmedewerknemers in de non-foodsector gaan er iets op vooruit, zo meldt werkgeversorganisatie INretail in een persbericht. Vanaf 1 januari 2024 zullen bijna 200.000 medewerkers een salarisstijging van minimaal 3,75 procent ervaren. Opvallend is ook de overgang van het maandlonensysteem naar een uurloonsysteem.

De nieuwe cao, die een looptijd heeft van twee jaar, voorziet niet alleen in de genoemde 3,75 procent loonsverhoging vanaf 1 januari. Ook op 1 juli 2024 zullen de salarissen stijgen, gevolgd door nog twee verhogingen in 2025. De exacte bedragen zullen afhangen van de functie en ervaring van de medewerker.

De veranderingen omvatten ook een herziening van het uurloon voor retailmedewerkers in de non-foodsector. Het eerder gehanteerde loongebouw op basis van maandlonen wordt nu omgezet naar een uurloonsysteem. Het minimumloon per uur was eerder vastgesteld op basis van een 36-urige werkweek, wat resulteerde in extra loonkosten voor winkelmedewerkers met langere werkweken.

De recent ingegane cao vanaf 1 januari 2024 wordt omschreven als “een redelijk eindbod dat aan vakbonden werd voorgelegd”, volgens Jan Meerman, algemeen directeur van INretail, in een persbericht. Hij erkent de uitdagingen waarmee de non-food retailsector te maken heeft gehad.

FNV, die in november een loonsverhoging van 14 procent eiste voor winkelpersoneel, toont zich echter ontevreden met de nieuwe cao. In een persbericht stellen ze dat het voor winkelmedewerkers onmogelijk is om naar een leefbaar loon door te groeien. FNV wijst op een rekenvoorbeeld:

“Winkelmedewerkers beginnen op het minimumloon van 13,27 euro bruto per uur. Zij kunnen in hun loopbaan maximaal 0,40 eurocent doorgroeien naar 13,67 euro per uur, dat is maar 3 procent boven het minimumloon.”

Onur Erdem, bestuurder van de FNV, beschouwt een loonsverhoging van 3,75 procent daarom als “te onvoldoende om onze handtekening eronder te zetten.” FNV blijft vasthouden aan de eis van “respect en 14 procent loonsverhoging, zodat mensen kunnen rondkomen en gemotiveerd blijven.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top