Ga naar hoofdinhoud
Nieuw rapport toont aan dat loon kledingarbeiders 45 procent lager ligt dan leefbaar loon

Loon kledingarbeiders ligt 45 procent lager dan leefbaar loon

The Industry We Want, een initiatief van onder andere de Fair Wear Foundation, verzamelde cijfers van 13 grote kledingproducerende landen. Op basis van feedback van meer dan 500 leveranciers in 46 landen is een rapport opgesteld.

Uit het rapport blijkt o.a. dat het loon van kledingarbeiders gemiddeld 45 procent onder het leefbare loon ligt. Het gat tussen het minimumloon en het leefbare loon is van de 13 onderzochte landen het grootst in Indonesië. Het verschil is hier zo’n 71 procent. Na Indonesië volgt China met 68 procent. Hierna volgen nog zes andere landen waarbij het verschil boven de 50 procent ligt. De landen waarbij het verschil relatief klein is zijn Honduras (3 procent) en Turkije (5 procent).

Ook komt het rapport met een nieuwe schatting van de uitstoot van broeikasgassen door de mode-industrie in de 13 landen. Er wordt geschat dat deze uitstoot rond de 1.025 gigaton ligt, wat gelijk staat aan 2 procent van de jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen wereldwijd.

The Industry We Want is van plan regelmatig dit soort onderzoeken te doen en data te publiceren om zo de industrie “verantwoordelijk te houden voor de doelen die zijn gezet en de impact die het heeft”.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top