Ga naar hoofdinhoud

New Balance groeit in 2023 met 23 procent

In 2023 wist New Balance een indrukwekkende groei in omzet te realiseren, met dubbele cijfers die de verwachtingen overtroffen. Joe Preston, voorzitter en CEO van New Balance, onthulde aan Bloomberg dat Europa een voortrekkersrol speelde in deze groei, met een opvallende stijging van de omzet. Preston meldde dat er ruimte is voor de opening van maar liefst 90 nieuwe winkels om deze groei te ondersteunen.

De totale omzet van New Balance bereikte in 2023 een indrukwekkende 6,5 miljard dollar, wat neerkomt op zo’n 6,4 miljard euro. Deze cijfers vertegenwoordigen een groei van 23 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Europa sprong eruit als de meest bloeiende markt, met een groei van maar liefst 35 procent, terwijl Amerika, bekend om zijn consistente groei, een stijging van minstens 20 procent noteerde.

Deze groeicijfers hebben New Balance aangemoedigd om ambitieuze uitbreidingsplannen te maken voor 2024. Het merk streeft ernaar om wereldwijd negentig nieuwe winkels te openen en vijftig bestaande winkels te vernieuwen met een nieuw concept dat beter aansluit bij de behoeften van de doelgroep.

Joe Preston benadrukte het belang van het trouw blijven aan de kernwaarden van New Balance, waarbij sport en cultuur worden verenigd en waarbij de focus ligt op productinnovatie en merkinvesteringen. Hij verklaarde: “Terwijl we vooruit blijven gaan, zullen we onze beste inspanningen blijven leveren om wereldwijd te groeien en onze onafhankelijke en ondernemende geest in te zetten voor nog een succesvol jaar.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top