Ga naar hoofdinhoud
Nepkortingen vanaf komend jaar verboden

Nepkortingen vanaf komend jaar verboden

Vanaf 1 januari zal het verboden worden om valse prijsverminderingen in webshops en winkels toe te passen.  

Valse prijsvermindering houdt in dat er in korte tijd de ‘van-voor’-prijs wordt veranderd, waardoor er een nepkorting wordt aangeboden. Webshops en winkeliers laten het op deze manier lijken alsof een product enorm afgeprijsd is, omdat de originele prijs kort ervoor verhoogd is. Dit zal vanaf 2023 verboden worden. Zo moet de prijs waar de retailer korting op geeft, oftewel de originele ‘van’-prijs, de laagste prijs zijn die het product in dertig dagen gehad heeft.

Echter zijn er een aantal uitzonderingen. Opeenvolgende kortingen zijn wel toegestaan. Een product kan bijvoorbeeld eerst met twintig procent worden afgeprijsd, en vervolgens met vijftig procent. In dit geval hoeft een retailer niet vast te houden aan de dertig dagen regel.

Tenslotte is er voor producten die minder dan een maand in de winkels liggen ook een uitzondering gemaakt. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld kerstartikelen.

Het ministerie geeft aan dat deze maatregel zowel voor consument als retailondernemers gunstig is. Met deze maatregel wordt oneerlijke concurrentie namelijk tegengegaan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top