Ga naar hoofdinhoud

Nederlander Theo Frijn nieuw Europees Kampioen Schoenreparatie

Theo Frijn van de Vakschoenmaker in Baarn mag zich de nieuwe Europees Kampioen Schoenreparatie noemen. Eerder dit jaar werd Frijn ook al benoemd tot Nederlands Kampioen Schoenpoetsen. Het Algemeen Dagblad sprak Frijn over zijn fantastische prestatie.

Frijn komt uit een grote familie van schoenmakers. Zijn vader, moeder, broer, zus, nichtje en vriendin zijn of waren allemaal werkzaam in hun zaken aan de Nieuwstraat in Baarn en de Stadionweg in Amsterdam. Terwijl iedereen zijn eigen specialiteit heeft, weet Frijn alles over het onderhoud van de schoenen.

Om de titel Europees Kampioen Schoenreparatie te bemachtigen, had Frijn een jaar lang de meest deftige en dure schoenen gedragen en ze ‘zo kapot mogelijk gelopen’, om ze vervolgens weer als nieuw te repareren. Die stuurde hij in voor het Europees Kampioenschap Schoenreparatie.

De schoenmaker had de klus tot het allerlaatste moment uitgesteld. Achteraf gezien was dit veel te stressvol, aangezien Frijn hier veels te perfectionistisch voor is. Frijn twijfelde dan ook tot op het laatste moment om de schoenen in te sturen. Gelukkig heeft hij dit uiteindelijk toch gedaan. Frijn behaalde de hoogste score die de juryleden ooit hebben uitgedeeld, zo kreeg hij van de 200 punten er 197 toegekend.

Vanwege de corona-uitbraak werd de prijsuitreiking helaas steeds uitgesteld. Uiteindelijk zat er niets anders op dan de winst via social media bekend te maken in plaats van een op een groots gala. Aangezien Frijn dit nogal teleurstellend vond, heeft hij besloten zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap in Japan in 2023.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top