Ga naar hoofdinhoud
Mondkapjesplicht

Mondkapjes vanaf zaterdag weer verplicht in winkels

Het dragen van een mondkapje is vanaf zaterdag 6 november weer verplicht in winkelruimtes. Dat werd gisteravond bekend gemaakt tijdens de persconferentie.

De mondkapjesplicht keert ook terug in andere publieke binnenruimtes, zoals overheidsgebouwen, evenals bij contactberoepen zoals fysiotherapeuten en kappers. De plicht gaat niet gelden op plekken waar al om een coronatoegangsbewijs wordt gevraagd. Dat zal vanaf zaterdag op meer plekken gebeuren: het bezit van een coronatoegangsbewijs wordt vanaf dan noodzakelijk voor meer publieke locaties, waaronder buitenterrassen, culturele verenigingen, georganiseerde amateursportlocaties voor mensen vanaf 18 jaar, zwembaden, dierentuinen en musea.

Ook zullen een aantal bekende dringende adviezen weer van kracht worden: het advies anderhalve meter afstand te houden, geen handen te schudden of knuffels te geven, de spits te mijden wanneer men reist met het openbaar vervoer en de helft van de werkweek thuis te werken.

Thuiswerken
Een maatregel die wordt aangescherpt is het thuiswerkadvies, ruim een maand nadat het advies was ingetrokken. Het demissionaire kabinet wil voortaan dat mensen de helft van de tijd gaan thuiswerken.

Eind vorige week werd al duidelijk dat het ongeveer deze kant op zou gaan, omdat het kabinet zich zorgen maakt. De afgelopen weken liep het aantal nieuwe besmettingen op, net als het aantal ziekenhuisopnames. Begin van de week sloegen de academische ziekenhuizen alarm, omdat ze verwachten dat de vraag om IC-capaciteit de komende weken te groot zal worden.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top