Ga naar hoofdinhoud

Mondkapje in Belgische winkels verplicht

Vanaf aankomende zaterdag is het in België verplicht om in winkels en winkelcentra een mondkapje te dragen. Dit is door het Overlegcomité van de verschillende regeringen besloten na advies van de Hoge Gezondheidsraad.

Naast winkels is het dragen van een mondkapje vanaf zaterdag ook verplicht in bioscopen, theater-, concert en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken. In het openbaar vervoer en voor contactberoepen was de mondkapjesplicht er al. Bij het dragen van geen mondkapje riskeer je een strafrechtelijke sanctie. Voor kinderen jonger dan twaalf jaar is het niet verplicht om een mondkapje te dragen. Ook kunnen mensen om medische redenen worden vrijgesteld van de mondkapjesplicht. Premier Sophie Wilmès benadrukt dat de lijst in de toekomst aangepast kan worden, echter is dit afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus.

Werkgeversorganisatie NSZ vindt het belangrijk dat de regering duidelijk uitdraagt dat het veilig is om te winkelen als iedereen een mondkapje draagt. Handelsfederatie Comeos wil voorkomen dat winkels worden gesloten die zich niet aan de regels houden. Volgens een woordvoerder tegen de VRT kunnen ondernemers niet optreden als politieagent.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top