Content voor Ingelogde Gebruikers
Mogelijke Sluiting Nederlandse Hudson’s Bay Filialen

Mogelijke sluiting Nederlandse Hudson’s Bay filialen

De warenhuisketen Hudson’s Bay zat al een langere tijd in de problemen. De keten was al veranderd van eigenaar en hard bezig met grote aanpassingen maken om de filialen nog zo lang mogelijk open en bezig te houden. Ondanks al deze inspanning, dreigen de filialen in Nederland toch te moeten sluiten.

De vijftien Nederlandse Hudson’s Bay filialen zijn weer in de handen gevallen van de oorspronkelijke Canadese eigenaar; Hudson’s Bay Company. De directie van HBC maakte zich al vanaf vorig jaar zorgen om de verliezen die de Nederlandse vestigingen zouden gaan draaien; zo’n 80 miljoen euro. De HBC had een nieuwe strategie bedacht, maar dit nieuwe plan van aanpak blijkt toch niet voor het gewenste effect te zorgen, waardoor de sluitingen in Nederland nog steeds dreigen te gebeuren.

Hudson’s Bay liet weten dat ze zich willen gaan focussen op de activiteiten in Noord-Amerika. Er wordt nog gekeken naar bezuinigingen in de Nederlandse filialen, onder andere door een poging om minder huur te bedingen bij vastgoedeigenaren. De vijftien Nederlandse warenhuizen blijven voorlopig nog in Canadese handen en worden flink onder de loep genomen voor eventuele bezuinigingen. Volgens velen is een sluiting van de Hudson’s Bay winkels in Nederland echter maar een kwestie van tijd.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven