Ga naar hoofdinhoud
Modint en ImpactBuying gaan samenwerken voor meer transparantie in de kleding- en textielsector

Modint en ImpactBuying gaan samenwerken voor meer transparantie in de kleding- en textielsector

Modent en ImpactBuying werken samen aan één doel: meer transparantie in de kleding- en textielsector creëren.

Samen hebben de twee bedrijven een tool ontwikkeld die de kennis van Modint op het gebied van kleding en textiel, combineert met de jarenlange ervaring van ImpactBuying op het gebied van ketens in kaart brengen en het ophalen van ESG assured data. Deze bAwear tool zal het makkelijker maken om efficiënt toeleveringsketens in kaart te brengen, duurzaamheidsdata op te halen en de CO2 voetafdruk te berekenen.

Op het platform van ImpactBuying worden mode- en textielbedrijven via een speciale configuratie door het platform begeleid. In het systeem zitten geïdentificeerde risico’s op locatie, product en component niveau, waardoor vragenlijsten automatisch getriggerd worden zodra de keten in kaart gebracht wordt. Alle gegevens worden geverifieerd, up-to-date gehouden en opgeslagen in het platform en kunnen vervolgens gebruikt worden om te rapporteren en te acteren. Op deze manier kunnen bedrijven hun impact meten op belangrijke duurzaamheidscriteria. Ook wetens bedrijven zo of ze voldoen aan de internationale en nationale wetgevingsrichtlijnen.

“Kleding- en textielbedrijven moeten hun data op orde zien te krijgen. Dat geldt richting de verkoopmarkt als je denkt aan e-commerce, maar nu nog sterker in de aanvoerketens. Een uitgebreide verifieerbare datastroom zal de goederenstroom vergezellen en dat vraagt veel van een organisatie”, aldus Rens Tap, Kledingeconoom bij Modint.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top