Ga naar hoofdinhoud

Modebeurs Preview in CAST start met kindereditie

Preview, de Nederlandse modebeurs, breidt uit met een kindereditie genaamd Preview Kids. Marijn Verschure, General Manager bij beursorganisator Cast, heeft dit onthuld tijdens een interview met FashionUnited. Eerder waren er al beurzen voor dames- en herenmode.

De eerste editie van Preview Kids zal naar verwachting plaatsvinden aan het einde van januari of begin februari, maar de exacte datum moet nog worden bevestigd. Verschure is momenteel bezig met het samenstellen van de agenda voor 2024.

De beurs biedt ruimte aan merken die jongens-, meisjes- en genderneutrale kleding maken voor kinderen van nul tot ongeveer veertien jaar, aldus Verschure. Hoewel er al aanvragen zijn van geïnteresseerde merken, kan hij op dit moment nog geen namen delen.

Beursorganisator en handelsplatform Cast is al bekend met de doelgroep, hoewel er momenteel nog geen kinderkledingmerken bij hen zijn aangesloten. Ze hebben echter wel meerdere kinderschoenenmerken, waaronder Jochie & Freaks en Pinocchio, evenals kindercollecties van merken als Timberland, Dr Martens en Meindl. Verschure verklaart dat de stap naar kinderkleding daarom niet groot is.

Preview is nog een relatief jonge beurs, waarvan de eerste editie plaatsvond in de zomer van 2021, waar zowel heren- als damesmerken werden gepresenteerd. Daarna werden de heren- en dameskleding echter van elkaar gescheiden, met een aparte beurs voor elk. De eerste hereneditie vond plaats in november 2021 en de eerste dameseditie in januari van dit jaar.

Beide edities groeien snel, volgens Verschure. Bijvoorbeeld voor de vijfde editie van Preview Men, die vandaag plaatsvond, werd de beursvloer aanzienlijk uitgebreid. Verschure gelooft dat de tijd rijp is voor een kinderkledingbeurs. Hij zegt: “We zien mogelijkheden om een breed aanbod in de kindermode op een goede manier in één ruimte te presenteren, vanwege de omvang van de beursvloeren. We hebben nu de mogelijkheid om deze stap te zetten.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top