Ga naar hoofdinhoud
Adidas x Missoni

Missoni en adidas maken samen hardloopkleding en-schoenen

Missoni, het Italiaanse modehuis dat vooral bekend staat om zijn kleurrijke zigzagprint, werkt samen met adidas voor een limited edition collectie hardloopkleding en -schoenen.

In die limited edition lijn zijn korte broeken, T-shirts, zes paar UltraBoost-sneakers en een sweatshirt opgenomen. In alle stukken is de kenmerkende Missonibreistijl verwerkt. In minder of meerdere mate. En uiteraard komt de sportieve focus van de collectie vooral vanuit het sportmerk adidas.

Missoni meldt op Instagram dat de samenwerking ontstaan is vanuit een verwante geschiedenis van beide merken. Hun oprichters waren namelijk ambachtslieden die voortdurend de grenzen van hun industrie verlegden.

Ottavio Missoni was een hordeloper die deelnam aan de Olympische Zomerspelen van 1949. In lijn met die sportambitie begon het merk Missoni met het verkopen van wollen trainingspakken.

De oprichter van het merk adidas, Adolf Dassler, deed in tegenstelling tot Ottavio Missoni niet zelf mee aan de Olympische Spelen. Maar hij wist wel Jesse Owens, een Amerikaanse sprinter, te overtuigen om zijn speciaal ontwikkelde hardloopschoenen te dragen tijdens de Olympische Zomerspelen van 1936.

Kortom, voor Missoni en adidas voldoende reden om samen een sportcollectie te lanceren.

Beeld: Missoni 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top