Ga naar hoofdinhoud

Meerderheid Tweede Kamer wil uitverkoop uitstellen tot aan 1 juli

Eerder schreven we al dat het kabinet winkeliers wil steunen door de uitverkoop uit te stellen. Volgens NOS wil een meerderheid in de Tweede Kamer de uitverkoop in online en fysieke non-foodwinkels tijdelijk verbieden. Door de zomeruitverkoop tot aan 1 juli uit te stellen, hoopt het kabinet kleinere ondernemers die in zwaar weer zitten te steunen.

Momenteel is er nog geen definitief besluit en bekijkt het kabinet de opties voor een tijdelijk verbod voor de uitverkoop. De omroep geeft aan dat het tijdelijke verbod van de zomeruitverkoop als doel heeft kleine retailers te beschermen tegen grote bedrijven die tijdens de coronacrisis nog wel open zijn en met prijzen stunten.

Annemiek Buijs en Karin Vink, eigenaren van modelabel Femmes du Sud, zijn onlangs een petitie gestart om de uitverkoop tot aan 1 juli uit te stellen. Volgens Buijs en Vink zouden de kortingen die grote retailers op dat moment al gaven ten koste gaan van kleinere retailers die vergelijkbare kortingen zouden moeten aanbieden om te kunnen concurreren. De slogan ‘No sale, less pain’ werd vervolgens massaal gedeeld op social media.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top