Ga naar hoofdinhoud
Sneakerbedrijven 1,5 miljard omzet

Meer dan 1,5 miljard dollar opgehaald door sneakerbedrijven in 2021

Het gaat erg goed met de sneakerbusiness. In 2021 haalden sneakerbedrijven meer dan 1,5 miljard dollar op aan investeringen. Welke bedrijven hebben hiervan geprofiteerd?

Om te beginnen: Rares en Kick Game. Deze twee sneakerretailers hebben beiden in de laatste financieringsronde (ruim) 4 miljoen dollar opgehaald. Kick Game mikt in 2022 zelfs op een omzet van 50 miljoen pond.

Sneaker-startup Solesavy die in 2018 is begonnen, haalde in januari al 2 miljoen dollar op. In juni kwam hier in de tweede financieringsronde nog 12,5 miljoen dollar bij.

Dan de grote namen: Goat, StockX, Allbirds en On Holding AG. Het in 2015 opgerichte sneakerplatform Goat haalde in juni ruim 195 miljoen dollar op. Hiermee is de waarde van het bedrijf verdubbeld van 1,8 naar 3,7 miljard. StockX, opgericht in 2016 haalde in de laatste financieringsronde in april 255 miljoen dollar op. Inmiddels heeft StockX een geschatte waarde van 3,8 miljard dollar.

Het duurzame sneakerbedrijf Allbirds kan er ook wat van, zij haalde met hun beursgang 303 miljoen dollar op waarmee de waarde van het bedrijf steeg naar 2,15 miljard dollar.
Tenslotte nog het Zwitserse sportswearbedrijf On Holding AG. Zij meldde dit jaar een opbrengst van ongeveer 746 miljoen dollar. Het bedrijf verhoogde hun omzet het afgelopen jaar met maar liefst 59 procent. In de eerste helft van dit jaar hadden ze zelfs een groeipercentage van bijna 85 procent.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top