Ga naar hoofdinhoud

Leene Schoenen & Tassen gaat stoppen

Eind januari liet Leene Schoenen & Tassen via Facebook weten haar deuren te zullen sluiten. De schoenenwinkel laat weten om verschillende redenen te stoppen.

In het bericht laat eigenaresse Etelka Oortwijn weten met pijn in haar hart de deuren van de winkel te moeten sluiten. Dit komt door de huidige snel veranderende marktontwikkelingen, de toenemende aan- en verkopen via internet en de hoge financiële druk op een grote voorraadhoudende winkel als Leene Schoenen & Tassen. Ze stelt dat de winkel op termijn niet levensvatbaar is.

Leene Schoenen & Tassen is een van de oudste winkels in de Stationsstraat van Ermelo. Destijds, in 1892, begon Jan Leene als schoenmaker en niet veel later opende hij een schoenenwinkel. In 1925 nam zijn zoon Hendrik de winkel over en verhuisde naar de locatie in de Stationsstraat. Hendrik overleed op jonge leeftijd waarna zijn vrouw, Magdalena Leene-Stoof, de zaak overnam in 1935. Haar dochter, Corrie Leene kwam op haar 25esamen met haar man, Piet de Groot, aan het roer te staan van de schoenenwinkel. In 1990 droeg zij Leene Schoenen & Tassen over aan Aalt van der Sluis en uiteindelijk namen hierna de huidige eigenaresse de zaak over, Etelka Oortwijn.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top