Ga naar hoofdinhoud

Leemreise schoen en voetzorg viert 60-jarig jubileum

Leuk nieuws! Deze week viert Leemreise schoen en voetzorg zijn 60-jarig jubileum.

Geschiedenis
In 1962 begon Hennie Leemreise in het dorp Gendt, aan de Waal tussen Arnhem en Nijmegen. In eerste instantie als schoenhersteller met daarnaast een kleine collectie confectieschoenen in het toenmalige pand van “Milder” aan de Dorpstraat in Gendt. Het bedrijf groeide snel. In 1966 moesten daarom de spullen gepakt worden en werd er verhuisd naar de overkant van de straat. Dorpstraat 40 werd het nieuwe adres. Daar kreeg Hennie de beschikking over een groter pand. Al snel groeide ze daar ook uit hun jasje en werd er besloten tot een grootse verbouwing. Het pand aan Dorpstraat 40 is in 1980 volledig gestript (op twee muren na)  en daarna in zijn geheel weer opgetrokken. Samen met zijn echtgenoot Alie Berendsen hebben zij hier tot 1998 met veel plezier gewerkt.

In 1998 konden Hennie en Alie het wat rustiger aan gaan doen en werd dochter Susan Leemreise mede-eigenaar. Om de markt beter te volgen en bedienen is destijds besloten om aan te sluiten bij een inkooporganisatie. Tegenwoordig bekend onder de noemer “Podo Linea“, wie staan voor pasvorm en kwaliteit.

Heden
In 2006 werd het bedrijf opnieuw ingrijpend aangepast. Zoon Marco Leemreise, voegde zich als orthopedisch schoentechnicus in het bedrijf. Met zijn expertise en 15 jaar lange ervaring werden de activiteiten van Leemreise verder uitgebreid met orthopedische schoentechnieken. Vanaf dat moment kunt u bij ons niet alleen terecht voor de laatste schoenmode maar ook voor bijvoorbeeld  schoenaanpassingen, steunzolen en zelfs compleet op maat gemaakt schoeisel.

Sinds 2006 genieten Hennie en Alie Leemreise van hun welverdiende rust. Het bedrijf is actief en groeit nog steeds. Per 1 januari 2010 is Harm Scholten, eveneens orthopedisch schoentechnicus, als mede-eigenaar aan het team van Leemreise toegevoegd. In 2011 hebben wij ons zorggebied vergroot en zijn we een voetencentrum aan de van Oldenbarneveldstraat in Elst (gld) gestart. Hier kunt u voor al u voetklachten terecht. In 2019 was het weer tijd voor een grote verbouwing. Hierbij hebben wij onze twee panden in Gendt samengevoegd. De reden voor deze verbouwing was een grotere werkplaats en winkel.

Momenteel bestaat het team uit 5 orthopedische schoentechnici, 5 verkoopmedewerksters, een maatnemer elastische kousen, een pedicure en 2 productie medewerkers orthopedie.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top