Ga naar hoofdinhoud
Radar-uitzending duurzaamheid kledingmerken

Kledingmerken reageren op Radar-uitzending over duurzaamheid in de mode-industrie

Na de Radar-uitzending over duurzaamheid in de mode-industrie hebben een aantal (internationale) kledingmerken nu van zich laten horen.

 In de uitzending, die ging over mode en duurzaamheid, werd gesteld dat veel merken het label ‘duurzaamheid’ te vaak en gemakkelijk zouden gebruiken, zonder daadwerkelijk een duidelijk beleid te hebben omtrent duurzaamheid. Winkels van o.a. We Fashion, Vila, Claudia Sträter, Tommy Hilfiger, Zara, Nike, Primark en America Today werden bezocht. Te zien was dat wanneer winkelpersoneel ondervraagd werd over hun duurzaamheidsbeleid, er geen duidelijk antwoord was of dat personeel helemaal niks hiervan afwist.

Inmiddels hebben een hoop merken een reactie gegeven op de Radar-uitzending. Zo geeft We Fashion aan inmiddels volledig met duurzaam katoen te werken dankzij hun Better Cotton Iniatief. Ook Vila heeft gereageerd op de uitzending. Zo zeggen ze ernaar te streven “om het gebruik van duurzame materialen elk jaar te verhogen, totdat alle producten circulair vanaf het ontwerp zijn.” Claudia Sträter laat in een reactie weten ook te streven naar een zo duurzaam mogelijke productie van kleding en bedrijfsvoering. Ook geven ze een aantal voorbeelden van artikelen waar in meer of mindere maten duurzame garen of stoffen worden gebruikt.

Verder hebben ook Zara en Tommy Hilfiger hebben gereageerd op de uitzending van Radar. Zo laat Tommy Hilfiger weten een doel gesteld te hebben om voor 2025 100% duurzamere materialen te gebruiken. Zara laat weten in 2022 minimaal 50% van hun artikelen onder het ‘Join Life’ label te willen produceren.

Merken die nog niet hebben gereageerd op de uitzending zijn Esprit, America Today, Nike en Primark. Alle reacties zijn op de website van Radar te vinden: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/reacties/item/duurzame-kleding-reacties-kledingmerken/.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top