Ga naar hoofdinhoud
Klarna Shoppingapp

Klarna lanceert nieuwe alles-in-één shopping app

Klarna, grote speler in betalingsoplossingen, heeft vandaag wereldwijd haar nieuwe alles-in-één shopping app gepresenteerd. ‘Nu de app economie groeit, worden consumenten geconfronteerd met een steeds groter en onoverzichtelijker aanbod aan e-commerce apps.’

Dit is volgens Klarna frustrerend voor consumenten en kost veel tijd. Klarna lost dit op door de enige app te introduceren die consumenten nodig hebben. Via deze app kunnen zij nu bij iedere online winkel shoppen, exclusieve deals en gepersonaliseerde collecties ontdekken, artikelen opslaan en notificaties voor prijsdalingen aanzetten, leveringen volgen, betalingen en retouren beheren, en nog veel meer. Door middel van een rentevrije shopping feature kunnen consumenten Klarna’s betaaloplossingen overal online gebruiken, of de winkel nu samenwerkt met Klarna of niet. De nieuwe Klarna app gaat de complete shopping ervaring fundamenteel veranderen, waarbij consumenten zelf aan het roer komen te staan met een app die aansluit bij hun echte behoeften.

De populariteit van shoppen via de mobiele telefoon blijft met een enorm tempo groeien. De downloads van retail apps zijn met 36% gestegen in de afgelopen 2 jaar en in-app aankopen met 54%. Hoewel de groei van e-commerce winkelen toegankelijker heeft gemaakt dan ooit, heeft het ook voor frictie gezorgd in de shopping ervaring. Mensen willen vandaag de dag een goed gestroomlijnde shopervaring met geïntegreerde oplossingen die aansluiten bij hun specifieke behoeften en hen tegelijkertijd tijd en geld besparen. javascript:void(0)

Onderzoek shoppingapps
Recent onderzoek van Klarna laat zien dat 74% van de Nederlanders liever één shopping app gebruiken waarmee ze verschillende acties kunnen uitvoeren, dan het moeten schakelen tussen verschillende apps. Vooral tijdsbesparing (57%) en het gemakkelijker maken van de winkelervaring (54%) worden genoemd als de grootste voordelen. Bovendien vindt 51% van de Nederlanders de hoeveelheid shopping apps overweldigend. Meer dan 3 op de 10 Nederlanders hebben 6 of meer shopping apps geïnstalleerd op de telefoon. Met de nieuwe Klarna shopping app hebben consumenten alles wat ze nodig hebben binnen handbereik en hoeven ze niet meer te schakelen tussen verschillende apps.

Sebastian Siemiatkowski, CEO van Klarna: ‘Mensen zoeken tegenwoordig naar zoveel mogelijk gemak en willen het liefste één plek hebben waar al hun behoeften in de klantreis samenkomen. Het schakelen tussen apps vinden consumenten steeds vaker frustrerend. Vandaag kondigen we een grote mijlpaal aan om mensen te helpen tijd en geld te besparen en hen meer controle te geven over hun financiën. Met de introductie van onze nieuwe app, wordt Klarna een complete shoppingdienst die in veel behoeften voorziet – van inspiratie en ontdekking tot naadloze ervaringen na aankoop van een product. Ook hebben we overal transparante en flexibele betalingsoplossingen mogelijk gemaakt, omdat we vinden dat niemand hoge creditcard kosten en hoge rentes zou moeten betalen.’

De nieuwe Klarna app biedt een breed aanbod aan oplossingen en functies die het shoppen makkelijker en leuker maken:

* Winkel bij alle online winkels door middel van de in-app shopping browser
* Klarna’s nieuwe shopping functie stelt gebruikers in staat om rentevrij flexibele betalingsmogelijkheden in te stellen bij alle retailers, of ze nu samenwerken met Klarna of niet. Dit is mogelijk via zogenaamde virtuele ‘one time cards’. Deze zijn gratis te gebruiken in iedere online winkel.
* Gecureerde content gebaseerd op de interesse van consumenten en hun favoriete winkels
* Krijg toegang tot exclusieve aanbiedingen en notificaties over prijsverlagingen
* Volg de levering van alle gekochte items – Klarna en niet-Klarna aankopen
* Overzicht van uitgaven en inzicht in maandelijkse budgetten
* Betalingen via één klik, aangeven van eventuele leveringsvragen en retouren

Op korte termijn komen er volgens de ontwikkelaars nog meer functies beschikbaar die shoppen en betalen nóg makkelijker zullen maken. Bijvoorbeeld een collectieve klantenkaartomgeving, extra geldbesparende tools, social functies zoals live shopping evenementen en productdata waarmee de prijshistorie, reviews en beschikbaarheid in de winkel zichtbaar worden; en nog veel meer. Klarna gaat ook integraties met derde partijen mogelijk maken om nog meer oplossingen en diensten te kunnen bieden en waarmee Klarna de ultieme shopping browser van de toekomst wordt.

De nieuwe Klarna app kan gedownload worden op toestellen met zowel iOS als Android. De nieuwe app is beschikbaar in Nederland, de VS, Groot-Brittannië, Australië, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, België, Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken, Polen en Frankrijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top