Ga naar hoofdinhoud

Kabinet gaat extra maatregelen hanteren om kerstinkopen zo veel mogelijk te ontmoedigen

Volgens de NOS gaat het kabinet de kerstinkopen in fysieke winkels de komende paar weken zoveel mogelijk ontmoedigen. Premier Rutte gaf onlangs in een debat over de coronamaatregelen aan dat minister Grapperhaus van Justitie met burgemeester van diverse veiligheidsregio’s een plan gaat bedenken voor extra maatregelen, zodat het doen van kerstinkopen in steden zo veel mogelijk wordt beperkt.

De maatregelen kunnen bestaan uit het instellen van een verplichte looprichting in winkelgebieden, verbeterde toezicht en het sluiten van parkeergarages. Ook gaan minister Grapperhaus en minister Wiebes van Economische zaken in gesprek met de detailhandel zodat zij de regels beter naleven.

Met deze aanpak wil het kabinet voorkomen dat het weer zo druk wordt in de winkelstraten als met Black Friday. Tijdens het koopjesfestijn waren er teveel mensen in de winkelstraten, wat mogelijk een verklaring geeft voor de recente stijging in het aantal coronabesmettingen.

Ook wil de Rijksoverheid speciale kerstcommercials op televisie uitzenden, om te benadrukken dat het nog steeds erg belangrijk is om de drukte te mijden en afstand te houden tijden de feestdagen. Nederlanders worden in de commercials opgeroepen om doelgericht en alleen hun kerstinkopen te doen. Daarnaast wordt men gevraagd om winkels dicht bij huis te bezoeken en alleen te winkelen op doordeweekse dagen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top