Ga naar hoofdinhoud

Intersport verkoopt The Athlete’s Foot aan Arklyz Group

Global player INTERSPORT International Corporation (IIC) heeft overeenstemming bereikt met betrekking tot 100% van het zeer succesvolle retail- en e-commercenetwerk The Athlete’s Foot (TAF) te verkopen aan Arklyz Group AG (Arklyz) – eigenaar van Intersocks.

Als onderdeel van de deal zijn IIC en Arklyz een nauwe samenwerking overeengekomen die synergieën en een gunstige ontwikkeling voor alle betrokken partijen zal opleveren en daarmee versterkt INTERSPORT haar kernactiviteiten en zich te focussen op de gespecialiseerde sportretail.

De zeer succesvolle speciale schoenen- en lifestyleketen “The Athletes Foot” (TAF) wordt per eind juli 2021 overgenomen door Arklyz Group AG (Arklyz), eigenaar van Intersocks en vaste partner van INTERSPORT. De ondertekening van deze transactie vond plaats op 30 juni 2021 en de afronding van de deal zal eind juli 2021 plaatsvinden. De partijen zijn overeengekomen geen financiële details van de transactie bekend te maken. Hierover kunnen we op dit moment dus verder niets berichten.

IIC’s CEO Steve Evers licht de verkoop toe met: “Met Arklyz hebben we een sterke operationele investeerder gekozen uit verschillende geïnteresseerde partijen om ervoor te zorgen waarbij belangrijk was dat TAF snel en succesvol verder kan blijven groeien. Dat we jarenlang nauw hebben samengewerkt met Arklyz-dochter Intersocks, heeft de beslissing gemakkelijker gemaakt en het is ons doel om deze relatie verder te versterken.”

“We zijn verheugd met deze transactie, die een buitengewone kans vormt voor zowel Arklyz als TAF. Met de overname van de TAF-activiteiten, geloven we dat we onze positie als wereldwijde organisatie kunnen versterken”, geeft Param Singh van Arklyz als toelichting op de aankoop.

Arklyz zal de wereldwijde TAF-activiteiten overnemen, inclusief de handelsmerkrechten en alle franchiseovereenkomsten.

Aangezien TAF-franchiserechten vaak bij de respectievelijke nationale INTERSPORT-organisaties liggen – en zullen blijven – zullen IIC en Arklyz in de toekomst nog nauwer gaan samenwerken. Ook is overeengekomen dat al het TAF-personeel in Amsterdam (Nederland) en Atlanta, Georgia (VS) blijft.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top