Ga naar hoofdinhoud
INretail waarschuwt: duizenden winkeliers dreigen failliet te gaan

INretail waarschuwt: duizenden winkeliers dreigen failliet te gaan

Het is volgens INretail aannemelijk dat er de komende maanden veel gaten zullen ontstaan in winkelstraten. Duizenden winkeliers kampen volgens de brancheorganisatie namelijk met hoge schulden en zullen daarom hun winkeldeuren waarschijnlijk moeten sluiten.

INretail sprak met Nu.nl over hun zorgen voor de hoge schulden van winkeliers in Nederland. “Wij schatten in dat 20 procent van onze achterban dikke financiële problemen heeft. De helft daarvan zal stoppen of failliet gaan” aldus algemeen directeur van INretail, Jan Meerman.

Meerman roept het kabinet op om winkeliers meer tijd te geven om de belastingschulden terug te betalen. Het kabinet wil per 1 oktober winkeliers rente vragen op de belastingschulden die zij hebben. “Dat kan echt niet. Stop met het pesten van deze ondernemers.”

De belastingschulden verschillen enorm per sector. De winkels die er het slechts voor staan zijn de cosmetica- en schoenenwinkels, gevolgd door elektronica- en kledingwinkels.

Echter verbeterd volgens Meerman de situatie in de winkelstraten inmiddels wel. “”Er komen minder klanten dan voor de coronacrisis, maar ze kopen meer en gerichter. De omzet zit dan ook op hetzelfde niveau als in 2019. Consumenten hebben twee jaar lang niets uitgegeven en flink gespaard. Mensen maken een inhaalslag, ze willen weer winkelen in combinatie met horeca en cultuur.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top