Ga naar hoofdinhoud

INretail: ‘Voor duizenden ondernemers dreigt persoonlijk faillissement’

Brancheorganisatie INretail roept het kabinet en banken op hulp te bieden via heropening van winkels en meer coulance bij financieringsverzoeken. Volgens het persbericht zitten duizenden ondernemers met non-food winkels in een financiële wurggreep door de coronapandemie.

Ondernemers zijn ten einde raad. Zo spreken ze pensioenreserves aan, laten levensverzekeringen en lijfrente polissen uitkeren, sluiten persoonlijke leningen bij commerciële aanbieders en nemen een extra hypotheek op woon- of winkelpand. Meer dan de helft van de ondernemers (56%) gebruikt eigen spaargeld om met de zaak te kunnen overleven.

INretail geeft aan dat maar liefst 55% van de ondernemers persoonlijk aansprakelijk is bij een faillissement. Dit is afhankelijk voor welke rechtsvorm er bij de start van de onderneming is gekozen. Volgens de brancheorganisatie moet het kabinet dan ook groen licht geven voor de heropening van winkels en moeten ondernemers daarnaast zo snel mogelijk het geld krijgen waar ze recht op hebben van regelingen die nog steeds niet of niet geheel zijn uitgekeerd. Maar liefst 43% van de ondernemers heeft eind maart dit geld nodig om te kunnen overleven, luidt het persbericht. INretail vind dan ook dat de overheid eens buiten de lijnen moet denken en marktpartijen moet betrekken voor oplossingen nu tienduizenden banen op de tocht staan en kaalsla in de winkelstraat dreigt.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top