Ga naar hoofdinhoud
INretail rapport Tweede Kamer

INretail met rapport over maatschappelijke waarde van retail naar Tweede Kamer

Branchevereniging INretail heeft een rapport over de maatschappelijke waarde van retail aangeleverd aan de Tweede Kamer.

Het rapport toont aan dat de retail een grote, belangrijke maatschappelijke functie heeft. Niet alleen op economisch vlak, maar ook op social en publiek vlak. Verder komt INretail met drie voorstellen aan de overheid over het versterken van de retail in Nederland.

Volgens INretail dienen winkels als ontmoetingsplekken en dragen ze bij aan lokale gemeenschappen. Daarnaast dient de detailhandel ook als een belangrijke werkgever. Echter vindt de branchevereniging dat de maatschappelijke functies van de retail al een tijd onder druk liggen en dat hier meer aandacht voor moet komen vanuit de overheid.

In de petitie van INretail wordt aan het kabinet hulp gevraagd op drie onderdelen. Om te beginnen moet er landelijke regie komen voor ruimtelijke ordening met gezonde multifunctionele centra als doel. Verder vraagt INretail om investeringen en steun voor een integrale transitie van de retailsector, waarbij de focus niet alleen ligt op economie maar ook op de vitaliteit van steden. Tot slot vraagt INretail om meer aandacht voor online ‘ruimte’ voor kleine winkeliers om te kunnen concurreren met internationale grootmachten.

INretail laat weten dat Minister Adriaansens van Economische Zaken de integrale aanpak te waarderen. Het hele rapport is via de website van INretail te lezen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top