Ga naar hoofdinhoud
INretail: Markten en winkels gaan samenwerken

INretail: Markten en winkels gaan samenwerken

De brancheorganisatie van marktlieden (CVAH) en Koninklijke INretail gaan vanaf deze maand meer samenwerken.

Dit doen de twee organisaties om de belangen van de winkeliers en marktondernemers te koppelen en op de politieke kaart te zetten. Volgens INretail past de samenwerking in de aanpak “om het maatschappelijke belang van een bruisende en goed functionerende binnenstad voor alle partijen die er een rol spelen bij de politiek op de kaart te zetten.”

INretail werkt aan een breed programma dat de maatschappelijke waarde van winkels en andere binnenstadspelers, zoals markten, bij de politiek in beeld brengt. Omdat winkelgebieden en binnensteden volgens INretail sneller veranderen dan via natuurlijke marktwerking, is het extra belangrijk dat er goede regie vanuit de overheid komt.

Voorzitter van de branchevereniging voor marktondernemers CVAH is blij met de samenwerking met INretail. “Het is krachtig om in de landelijke lobby op te trekken met een sterke partner als INretail. Die kan de rol van de markt en de marktondernemers stevig op de landelijke kaart zetten.”

Voglens Jan Meerman, algemeen directeur van INretail, is “De samenwerking met de CVAH brengt het maatschappelijke belang van bruisende binnensteden en vitale dorpskernen beter in beeld en dat is uiteindelijk in het belang van de consumenten die op een prettige manier willen winkelen en op markten willen kopen.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top