Content voor Ingelogde Gebruikers
In 2023 Kwart Van De Winkels Overbodig

In 2023 kwart van de winkels overbodig

Uit een CBRE rapport over de retailmarkt blijkt dat een kwart van de winkels in 2023 overbodig zal zijn. Winkels binnen de modebranches krijgen het vooral heel erg moeilijk. Online winkelen blijft wel stijgen, maar de Nederlander blijkt minder geld uit te geven aan goederen dan aan bijvoorbeeld Netflix en Spotify.

Vastgoedadviseur CBRE laat weten in een rapport over de retailmarkt dat een kwart van de winkels in 2023 overbodig zal zijn. Winkels moeten een andere bestemming krijgen om het winkelaanbod weer naar een gezond niveau te tillen. Modewinkels gaan het vooral nog moeilijker krijgen. Naast modezaken, komen ook electronicazaken, speelgoedzaken en winkels voor sport- en hobby-artikelen in problemen, volgens CBRE. Per regio en sector verschilt de vraag naar bepaalde winkels wel zeer.

Nederland blijkt wel een groei te krijgen in de komst van toeristen. Deze “big spenders” zullen wel een groot deel van de consumentenbestedingen voor hun rekening nemen. Verkopen via internet blijven wel stijgen, maar meer in diensten als Spotify en Netflix dan in goederen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven