Ga naar hoofdinhoud

Hudson’s Bay lijdt 69 miljoen verlies

De Hudson’s Bay Company heeft de afgelopen maanden grofweg 69 miljoen Canadese dollar verlies geleden op de Europese activiteiten. Een gedeelte van de aandelen wordt uit handen gegeven.

Het Canadese bedrijf heeft besloten om de aandelen uit de joint venture te verkopen aan Signa Holding. Deze stap levert Hudson’s Bay een goede 1,5 miljard Canadese dollars op. Zij nemen de retailketens in België en Duitsland over, maar wat er gebeurt met de vestigingen in Nederland is nog de vraag. Hudson’s Bay is aan het kijken naar strategische opties. CEO Helena Foulkes liet weten de focus te willen leggen op het bedienen van hun klanten en het verlagen van kosten en voorraad met het oog op investeringen voor de toekomst.

Er werd door het Financieele Dagblad eind vorige maand nog gemeld dat de deuren van de winkels van Hudson’s Bay eind 2019 gaan sluiten. Dit is nog niet door het bedrijf zelf bevestigd, maar de vakbonden CNV en De Unie confirmeren dat het Nederlandse avontuur toch echt tot een einde komt.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top