Ga naar hoofdinhoud
adidas x Beyoncé

Hudson’s Bay boekt verlies van 420 miljoen

Hudson’s Bay Company heeft het afgelopen boekjaar afgesloten met een nettoverlies van 632 miljoen Canadese dollar (420 miljoen euro). Een goed laatste kwartaal, waarin het warenhuisconcern 286 miljoen dollar winst boekte, kon dat niet voorkomen.

De omzet van Hudson’s Bay is in het afgelopen boekjaar, dat liep tot februari, gedaald van bijna 9,5 naar iets minder dan 9,4 miljard dollar. Het concern herstructureerde vorig jaar zijn Europese activiteiten, via een joint venture met het Duitse Karstadt. Het combineren van beide bedrijven kostte het retailconcern 194 miljoen dollar. Daarentegen droeg de fusie 88 miljoen dollar bij aan het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) in het vierde kwartaal.

HBC sloot in 2018 acht winkels, waarmee het totaal aantal winkels op 342 uitkomt. Daarvan zijn 89 vestigingen van Hudson’s Bay, en 42 van Saks Fifth Avenue. Hudson’s Bay opende vorige maand zijn laatste twee warenhuizen in Nederland. Met de openingen in Amstelveen en Utrecht staat de teller op vijftien winkels.

Specifieke cijfers over Nederland zijn niet bekendgemaakt. Eind vorig jaar lekte uit dat de warenhuisketen in ons land tachtig miljoen euro in het rood stond.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top