Ga naar hoofdinhoud

Hoofdaandeelhouder Zalando Kinnevik trekt zich terug

De Zweedse investeerdersgroep Kinnevik,  de grootste aandeelhouder van Zalando met 21 procent verdeelt zijn aandelen onder de eigen aandeelhouders. Het modeplatform verliest zo zijn grootste aandeelhouder, maar krijgt er tegelijk een hoop nieuwe aandeelhouders bij. 

De investeringsmaatschappij vindt het tijd om weer in nieuwe veelbelovende, nog niet op de beurs genoteerde start-ups, te gaan investeren en trekt zich terug uit Zalando. Het bedrijf verdeelt daarom zijn aandelen, met een belang van 21% goed voor 5,5 miljard euro, onder zijn eigen aandeelhouders. Zij krijgen zo de kans om rechtstreeks in te stappen in het kapitaal van het modeplatform.

Kinnevik was al sinds 2010 een van de belangrijkste investeerders in Zalando. Bij de beursgang van de onlineretailer in 2014 hadden de Zweden 32% van alle aandelen in handen. De investeerdersgroep zal door de portefeuilleverdeling meer dan twee derde van zijn kapitaal in jongere, snelgroeiende digitale bedrijven kunnen stoppen, laat de Financial Times weten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top