Ga naar hoofdinhoud

Historische schoencollectie van designer Jan Jansen geshowd tijdens London Fashion Week

Tijdens de London Fashion Week van februari 2023 was de historische collectie van Nederlands schoendesigner Jan Jansen te bewonderen op de catwalk. Jan Jansen was onderdeel van de modeshow ‘SCALES’ AW’23 van kledingdesigner Feben.

De collectie van Feben is geïnspireerd op de tarotkaart: De Wagen. Deze staat voor vooruitgang en het overwinnen van obstakels. Een succesvolle weg smeden die gepaard gaat met een sterke identiteit en het gevoel van eigenwaarde. De collectie laat Febens identiteit als opkomende ontwerpster zien. De kledingstukken zijn uitgevoerd in onder andere Febens kenmerkende bobble-techniek; een inktkleurige bolero met overdreven revers suggereert een harnas. Gewatteerde shawls hebben hetzelfde effect als kogels gevangen in een beschermende uitrusting en zijn een passend embleem voor de drijvende boodschap van de collectie: ongeacht ontberingen en strijd hebben we allemaal het vermogen om kracht te vinden en door te gaan. Puffers in een bolero-silhouet jas ontbloten de buik en creëren een silhouet dat zowel beschermt als onthult. Om zo enerzijds kwetsbaarheden te verbergen en anderzijds bloot te geven tijdens de levensweg. Prints van schilderijen van ‘Godin Psyche’, een Grieks mythologisch figuur, vermengen zich naadloos met het werk van Salvatore Dalí. “Mijn ogen zijn als magneten; ik laat mij graag inspireren door de wereld om mij heen”, aldus de uit Ethiopië afkomstige designer.

De collectie werd gecompleteerd met de historische en huidige schoenencollectie van Nederlandse designer Jan Jansen. Een hoogtepunt van de modeshow was de verschijning van de Britse zangeres Jorja Smith op een paar hoge hakken uit zijn huidige collectie. Het was geen toeval dat Jan Jansen deel uitmaakte van de Feben SCALES AW’23. Designer Feben is al jaren fan van Jan Jansen en groot verzamelaar van zijn schoenen. De modeshow vormde een ideaal podium voor de rijke geschiedenis van dit iconische schoenenmerk. Het is duidelijk dat de schoenen van Jan Jansen nog steeds relevant en tijdloos zijn. Hooijer Footwear Group, eigenaar van het merk Jan Jansen Amsterdam en van de historische collectie, biedt later dit jaar een deel van de historische collectie te koop aan voor fans. Ook is dit niet de laatste samenwerking tussen Feben en Jan Jansen, de eerste schetsen voor de Jan Jansen Art x Feben-schoenen liggen al op de tekentafel.

Jan Jansen Amsterdam
Showroom 70, CAST Nieuwegein
E: arinda@hooijerfootwear.com
T: 06 51 15 67 76

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top