Ga naar hoofdinhoud
Lockdown november

Het kabinet komt met 3 weken durende lockdown: dit moet je weten.

Op de persconferentie van vrijdag 12 november zal het kabinet een nieuwe lockdown aankondigen die minimaal 3 weken duurt. Maar aan wat voor maatregelen moeten we dan denken en wat betekent dit voor alle niet-essentiële winkels?

De aankomende lockdown wordt ook wel een ‘gedeeltelijke lockdown’ of ‘mini lockdown’ genoemd. Dit omdat deze lockdown in eerste instantie maar drie weken zal duren en niet zo streng zal zijn als eerdere lockdowns. Een van de maatregelen die in zal gaan tijdens deze lockdown is de sluiting van de horeca en niet-essentiële winkels om 19:00. Ook wordt er een dringend advies gegeven om maximaal vier bezoekers thuis te ontvangen en om zo veel mogelijk thuis te werken.

Met deze lockdown luistert het kabinet naar de adviezen van het Outbreak Management Team (OMT). Echter kiest het kabinet er wel voor om de bioscopen en theaters vooralsnog open te laten, wat het OMT had afgeraden. Over het openhouden of sluiten van de horeca binnen bioscopen en theaters wordt momenteel nog besloten.

Sportwedstrijden mogen ook doorgaan tijdens de nieuwe lockdown, maar dan zonder publiek. Zo zal het Nederlands elftal tijdens de wedstrijd tegen Noorwegen in een leeg stadion spelen.

Op vrijdag 12 november om 19:00 zullen in een persconferentie alle maatregelen worden bekend gemaakt. De maatregelen zullen vanaf zaterdag 13 november 19:00 in gaan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top