Content voor Ingelogde Gebruikers

Het INretail bestuur zoekt versterking

We zoeken ondernemers die zich willen inzetten voor het collectief. Ondernemers met een scherpe kijk op hoe de retail er overmorgen uitziet.

Op deze pagina vind je meer informatie over wat een bestuursfunctie precies is, de procedure, wat het bestuur zoekt als aanvulling. De quotes laten zien hoe de huidige bestuursleden tegen hun bestuur aankijken.“Ik ervaar een fijne open, sfeer binnen het bestuur. Een discussie gaan we niet uit de weg, maar we hebben altijd respect voor elkaars mening”

Hoe ziet de agenda van een bestuurslid van INretail er uit?

Ongeveer vijf keer per jaar heb je een vergadering. De thuisbasis is natuurlijk het INretail kantoor in Zeist. Meestal begint de vergadering aan het einde van de middag. Zo’n vergadering is altijd gekoppeld aan een onderwerp uit de strategie van INretail. Hoe daar invulling aan wordt gegeven kan verschillen. Dit kan op een locatie zijn, of we nodigen een externe spreker uit. Want ook als bestuurder wil je geïnspireerd worden om zelf een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de branche.

Natuurlijk horen hier ook besprekingen over de begroting of jaarrekening van de vereniging bij. Dit wordt voorbereid door een commissie van het bestuur.

Als er onderwerpen zijn die niet kunnen wachten tot een vergadering, wordt er een korte videocall georganiseerd. Je kunt je voorstellen dat de coronacrisis er voor heeft gezorgd dat dit het afgelopen jaar vaak gebeurde.

Gemiddeld zal je ongeveer 1 tot 1,5 dag per maand bezig zijn met INretail.

Wie zitten er in het bestuur

Op dit moment zitten Krein Bons (waarnemend voorzitter, vanHaren Schoenen), Albert van Bolderen (Zeeman), Job Prijt (De Donjon Meubelen) en Maggy Hopman (Maggy’s Mode) in het bestuur.

Functioneren bestuur

Het bestuur heeft keuzes gemaakt over hoe ze wil functioneren, met het oog op alle uitdagingen die spelen in de markt. Belangrijk is dat de focus van het bestuur op de strategische thema’s ligt, op toezichthoudende en strategievormende taken. Voor het bestuur is het belangrijk dat je ook je eigen kennis en passie meebrengt op thema’s uit de strategie. Kennis en ervaring waar je je collega bestuurders en de organisatie mee inspireert en uitdaagt.

Profielschets

Heb je interesse in deze functie?

Lees hier het profiel

Procedure

  • Heb je interesse? Dan kan je dit laten weten door een mail te sturen naar Monique Briedé, mbriede@inretail.nl. Zij neemt dan contact met je op en kan je meer informatie geven over de bestuursfunctie en de procedure
  • Graag reageren voor maandag 5 april 2021
  • Het gesprek zal plaatsvinden in april/begin mei. Dit gesprek is met een bestuurslid, ledenraadslid en directielid van INretail
  • De ledenraad van INretail benoemt bestuursleden. Dit zal eind juni plaatsvinden.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven