Ga naar hoofdinhoud

Havaianas wil brandstore openen in Nederland

Marketing director EMEA Merel Werners van het teenslippermerk Havaianas wil winkels in Nederland openen die alleen gedurende de zomerperiode geopend zijn.

Waar en wanneer de winkels komen, is nog niet bekend. Volgens Werners zal het waarschijnlijk in Amsterdam zijn, maar wellicht op een hotspot als Bloemendaal aan Zee of Scheveningen. Momenteel zijn de huidige vestigingen van Havaianas vooral gevestigd in Zuid-Europa en enkele grote steden, zoals Londen en Parijs.

De 160 brandstores zijn er vooral om aan het merk te bouwen. Wel dient iedere winkel volgens Werners winstgevend te zijn: “We hebben niet één winkel open die geen geld verdient.”

Het merendeel van de Europese brandstores zijn alleen van april tot en met september geopend, maar dertig brandstores zijn het gehele jaar te bezoeken. “Er zijn dagen dat het sneeuwt en er vrijwel niemand binnenkomt. We verdienen genoeg geld in de maanden dat het moet gebeuren, maar het is natuurlijk geen ideale situatie. We betalen niet minder huur dan merken die het hele jaar door omzet hebben”, aldus Werners.

Beeld: Havaianas

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top