Ga naar hoofdinhoud

Grote Duitse modebeurzen voortaan in Frankfurt

Duitse modebeurzen Neonyu, Premium en Seek verhuizen van Berlijn naar Frankfurt en worden zo onderdeel van Frankfurt Fashion Week. Het evenement staat gepland voor de zomer van 2021 en is een initiatief van Europese beursorganisatoren Messe Frankfurt en Premium Group. De organisatoren werken samen met de staf Frankfurt en de provincie Hesse.

Frankfurt Fashion Week zal een combinatie worden van shows, beurzen, conferenties en andere evenementen die plaatsvinden op verschillende locaties in de stad. Denk hierbij aan wolkenkrabbers, concertzalen, beurshallen en expositieruimtes. De grote modevakbeurzen Premium, Seek en Neonyt staan centraal in de Frankfurtse modeweek.

Voor lange tijd was Berlijn de thuisbasis van de beurzen, de verhuizing naar Frankfurt is dan ook een grote verandering. Door de gevolgen van het coronavirus moesten een aantal beursedities worden geannuleerd waardoor er werd gekeken naar digitale presentatievormen. Volgens Anita Tillmann, Managing Partner bij de Premium Group, was het belangrijk om een locatie te vinden waar die synergiën kunnen worden gebundeld. Uiteindelijk werd er gekozen voor Frankfurt.

Frankfurt Fashion Week heeft voor de eerste editie de titel ‘Unveiling the Unexpected’ en vindt plaats van 6 tot 8 juli 2021. Het evenement staat in het teken van duurzaamheid en digitalisering. De organisatie laat weten dat er vanaf 2022 tweemaal per jaar, in juni en in januari, modeweken zijn in Frankfurt.

Volgens Peter Feldmann, burgemeester van Frankfurt-am-Main, zal het financiele centrum van Frankfurt transformeren tot een internationale modemetropolis. “Frankfurt staat bekend om zijn impact op kunst, architectuur en design en zijn unieke club-, bar- en restaurantscene. Frankfurt Fashion Week zal de aantrekkingskracht van Frankfurt als internationale modehotspot vergroten.” Ook verwacht Feldmann dat de modeweek de hotel-, hospitality- en transportsectoren de stad een enorme boost zullen geven.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top