Ga naar hoofdinhoud
Schoenenmuseum Waalwijk

Gloednieuw schoenenmuseum in Waalwijk opent begin 2022 haar deuren.

Naast de Efteling, Loonse en Drunense Duinen en vesting Heusden krijgt Waalwijk er een vierde toeristische trekpleister bij. Een gloednieuw schoenenmuseum zal namelijk begin 2022 haar deuren openen.

Het museum zal de naam ‘het Schoenenkwartier’ krijgen en wekt nu al hoge verwachtingen op. Dit museum zal moeten dienen als een toeristisch informatiepunt voor bezoekers van Waalwijk, die de stad beter willen leren kennen. De gemeente heeft al langere tijd plannen om het centrum van Waalwijk aantrekkelijker te maken voor toeristen en heeft daarom ook miljoenen geïnvesteerd in het nieuwe schoenenmuseum. De gemeente hoopt dat dit museum samen met o.a. de Efteling, de Drunense Duinen en vesting Heusden veel nieuwe bezoekers zal opleveren.

Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RTB) De Langstraat heeft hoge verwachtingen voor het schoenenmuseum. Zo geven zij aan dat het museum innovatief is en een link zal leggen tussen de toekomst en het verleden. Het museum zal op drie pijlers rusten, namelijk; maaklabs, het kenniscentrum en het museum. Het museum wil dan ook meer zijn dan alleen een museum maar ook een podium, werkplaats, studiecentrum en laboratorium.

Of deze hoge verwachtingen waar worden gemaakt zal blijken na de opening van het museum in begin 2022.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top