Content voor Ingelogde Gebruikers
Gentleberg Lanceert Zijn Eerste Vegan Schoenenlijn

Gentleberg lanceert zijn eerste vegan schoenenlijn

Het schoenenlabel Gentleberg introduceert een veganistische schoen voor de man. Zodra er voldoende financiering is via het platform Kickstarter, wordt de collectie gelanceerd.

Het begon allemaal toen oprichter Matthijs Berg een tijd geleden op zoek was naar nette, geklede schoenen om onder zijn pak te dragen. Al snel kwam hij erachter dat er geen vegan alternatieven beschikbaar waren. Hierdoor ontstond zijn idee om een eigen merk op te richten en het gat in de markt te dichten.

Het nieuwe schoenenmerk speelt in op de groeiende vraag naar diervriendelijke schoenen, waarbij gebruik wordt gemaakt van goede alternatieven op leer. Volgens Berg blijft het veganisme soms nog een stoffig en suf imago houden, iets wat snel moet verdwijnen. “Met de introductie van de strakke nette herenschoenen laat het merk zien dat dit imago allesbehalve terecht is. Er is nog een lange weg te gaan, maar het is een stap in de goede richting.

De eerste collectie, die onder supervisie van Hyphen United is ontwikkeld, hanteert één stijl: de Derby. Er zijn drie modellen in vier verschillende kleuren beschikbaar, waaronder suède bruin. Of deze kleur daadwerkelijk in de collectie wordt opgenomen hangt af van de mate van succes van de crowdfunding-campagne. Alle modellen – zowel de uppers als de voering – zijn gemaakt van hoogwaardige ademende microfibers en is er een eigen, unieke rubberen zool ontworpen. In de afwerking van de schoen zitten subtiele Amsterdam-geïnspireerde details verwerkt; een knipoog naar de thuisbasis van het merk.

Het label heeft er voor gekozen om via Kickstarter geld op te halen om een collectie te lanceren. Geïnteresseerden kunnen vanaf heden de herenschoenen bestellen in de voorverkoop via de Kickstarter pagina. Vervolgens worden de schoenen twee maanden later thuisbezorgd.

Beeld: Kickstarter

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven