Ga naar hoofdinhoud
FNV: Een derde van de Nederlandse winkelmedewerkers komt niet rond van hun salaris

FNV: Een derde van de Nederlandse winkelmedewerkers komt niet rond van hun salaris

De vakbond FNV heeft een onderzoek gedaan onder 941 personeelsleden van verschillende winkelbedrijven.

Uit het onderzoek blijkt dat dertig procent van de Nederlandse winkelmedewerkers niet rond kan komen van hun salaris. Daarnaast is driekwart van alle winkelmedewerkers ontevreden over het loon dat zij verdienen. Ook gaf bijna de helft van de winkelmedewerkers dat inflatiecorrectie de belangrijkste reden is om een hoger loon te eisen.

Volgens FNV verdient de meerderheid van de mensen het Nederlands minimumloon van 10,50 bruto per uur. Voor iedereen met meer ervaring ligt het salaris slechts ‘enkele dubbeltjes of enkele euro’s hoger’. Volgens Linda Vermeulen, bestuurder van FNV Handel, is het “zeker met de steeds hogere energierekening en stijgende huurprijzen” extra moeilijk om rond te komen van zo’n salaris.

Naast de ontevredenheid over de salarissen, is er ook een andere zorg onder de Nederlandse winkelmedewerkers; de roosters en contractvormen. Bij veertien procent van de ondervraagde winkelmedewerkers worden de roosters pas een week van tevoren bekendgemaakt. Daarnaast gaven meer dan de helft van de winkelmedewerkers aan dat er binnen hun bedrijf standaard met grote groepen flexkrachten wordt gewerkt. Deze worden lang niet altijd in vaste dienst genomen.

Volgens Vermeulen doen werkgevers te weinig om nieuwe werknemers aan te trekken en huidige werknemers te behouden.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top