Ga naar hoofdinhoud

FNG Groep bevindt zich in zorgelijke situatie

Robert Jan Vos, analist bij ABN Amro, geeft aan dat de situatie bij modegroep FNG ‘zeer zorgelijk’ is. De nettoschuld bij het moederbedrijf Miss Etam is inmiddels opgelopen tot 576 miljoen euro.

Begin deze week liet de raad van toezicht van FNG weten dat de handel in het aandeel op de beurs in Amsterdam en Brussel werd stilgelegd. De Belgische toezichthouder FSMA heeft bij een grondige controle van het jaarverslag over 2018 om verduidelijking gevraagd ‘omtrent een aantal transacties’ die dat jaar hebben plaatsgevonden.

Door de gevolgen van de coronacrisis werd de presentatie van de jaarcijfers over 2019 door FNG uitgesteld wegens ‘praktische moeilijkheden’. Daarnaast stapte CEO Dieter Penninckx na zeventien jaar op. Hij zou ‘om medische redenen’ niet langer de topfunctie kunnen bekleden. FNG wil de eerstvolgende rentebetaling op de schulden met een jaar uitstellen.

Eerder kocht FNG het Zweedse e-commercebedrijf Ellos voor 229 miljoen euro. Hoe dit precies is gefinancierd, is vooralsnog onduidelijk. Vos geeft aan dat er nauwelijks een touw aan vast te knopen is.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top