Ga naar hoofdinhoud

Faillissement voor Unlimited Footwear Group B.V. na surseance, 30 miljoen schuld

Het Nederlandse Unlimited Footwear Group B.V., opererend als The Heritage Footwear Company, heeft het niet kunnen redden uit de surseance. Op 27 februari is het faillissement uitgesproken, inclusief verschillende dochterondernemingen.

Het bedrijf kreeg op 16 februari uitstel van betaling en had tot 14 mei de tijd om met een oplossing te komen, maar twee weken na de surseance viel het doek.

Dit geldt ook voor meerdere dochterondernemingen, waaronder Unlimited Footwear Midco B.V., Bullboxer B.V., en Trend Design Shoe Fashion B.V.

Niet alle dochterondernemingen zijn echter betrokken bij het faillissement; merken zoals Nubikk en Rehab waren al uitgesloten van de surseance.

“Om verder te gaan, heb je financiering nodig”, meldt de curator Alberts aan het Brabants Dagblad.. “Het waren de banken die het krediet hebben opgezegd. Dan heb je vrijwel geen mogelijkheden meer om weer levend te worden.” ABN Amro en ING trokken zich terug in deze zaak. Bij het faillissement is 30 miljoen euro gemoeid. UFG ging waarschijnlijk failliet door de gevolgen van de coronacrisis, aanvoerproblemen vanuit China en de oorlog in Oekraïne, aldus het BD.

Unlimited Footwear Group ontwierp, kocht en distribueerde een breed scala aan schoenen, met 13 merken in het portfolio, waaronder Gap, G-Star en Lyle & Scott. Het bedrijf had de schoenenlicenties van acht bekende merken verworven en had Levi’s als distributiemerk. Hun internationale designteam stond bekend om zijn herkenbare stijl en aandacht voor detail, en het bedrijf beheerde alle aspecten van ontwerp, productie, marketing en distributie intern. Hun focus op de laatste modetrends en korte levertijden resulteerde in een product van hoge kwaliteit voor alle leeftijdsgroepen en segmenten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top