Ga naar hoofdinhoud

Na TikTok stop ook Facebook met live shopping functie

De live shopping functie blijkt geen succes in het Westen, ondanks dat het in Azië al jaren een hit is.

Per 1 oktober zal het niet langer mogelijk zijn voor bedrijven en influencers om lives hopping video’s uit te zenden op Facebook. Deze live shopping video’s gaven merken en retailers de mogelijkheid om producten rechtstreeks aan kijkers aan te bieden. Kijkers van de video’s konden zo direct het product bestellen.

Facebook lanceerde de live shopping functie in 2018 en probeerde vorige zomer door middel van “Live Shopping Fridays” de functie populair te maken onder gebruikers. Zo werkte Facebook hiervoor samen met merken als Abercrombie & Fitch, Bobbi Brown, Clinique en Sephora. Ook probeerde Facebook afgelopen najaar nog een laatste keer de live shopping functie te promoten door samenwerkingen aan te gaan met verschillende influencers. Echter bleek ook dit niet succesvol genoeg te zijn.

Vanaf 1 oktober zal het nog steeds mogelijk zijn voor Facebook gebruikers om te livestreamen, echter kunnen er nu geen producten meer getagd worden. Dit zal wel mogelijk blijven op Instagram. Gebruikers kunnen op Instagram zowel producten taggen in Reels (korte video’s) als in livestreams.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top