Ga naar hoofdinhoud

Facebook kondigt ‘Facebook Shops’ aan

Facebook gaat nog een stapje verder in de e-commerce. Het bedrijf kondigde op 19 mei 2020 Facebook Shops aan. Volgens Facebook is dit “een eerste stap binnen de visie van Facebook om online shopping op Facebook en Instagram te vergemakkelijken.” Met Facebook Shops kan je gemakkelijk een verkooppagina aanmaken.

Facebook is niet onbekend met de-commerce functies. Het bedrijf heeft al een eigen marktplaats, waar gebruikers hun producten kunnen aanbieden. Dochteronderneming Instagram ontwikkelt zich ook steeds meer tot een shoppable platform.

Op 19 mei kwam Facebook met een belangrijke aankondiging over de ontwikkeling van Facebook Shops. Met Facebook Shops kunnen bedrijven gratis een online omgeving creëren en een catalogus opzetten. Daarbij kunnen zij ook de vormgeving personaliseren. Verder kunnen gebruikers de volledige collectie van een merk bekijken en bestellingen plaatsen.

De checkout-functie van Facebook Shops is momenteel alleen mogelijk in de Verenigde Staten met een creditcard. De gebruikers uit andere landen moeten nog doorklikken naar de webpagina’s van de bedrijven. Op dit moment is het niet bekend wanneer de checkout-functie in de andere landen beschikbaar komt.

Komende maanden wordt Facebook Shops uitgebreid met live shopping-features en het koppelen van loyaliteitsprogramma’s. De dienst zal zich ook uitbreiden naar Whatsapp en Facebook Messenger.

 

 

 

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top