Ga naar hoofdinhoud

Eurostat: ‘Schade Europese retail minder groot dan voorspeld’

Uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat blijkt dat de retailverkopen in Europa zich in mei, na een flinke tegenslag in maart en april door de coronacrisis, snel hebben hersteld.

Afgelopen mei stegen de winkelverkopen gemiddeld met 17,8 procent. Met name de verkoop van kleding en schoenen, een branche die zwaar werd getroffen door de coronacrisis, steeg in mei met maar liefst 147 procent. Toch verkochten die winkels op jaarbasis alsnog vijftig procent minder.

De hoogste stijgingen vonden plaats in Luxemburg (28,6 procent), Frankrijk (25,6 procent) en Oostenrijk (23,3 procent). In Bulgarije werd er haast geen groei geconstateerd, daar bleven de winkelverkopen ongeveer op hetzelfde niveau. In Nederland groeiden de retailverkopen in mei met 8,9 procent ten opzichte van de maand april.

De schade in Europa is minder groot dan economen hadden voorspeld. Hoewel een daling van 7,5 procent op jaarbasis werd voorspeld, vielen de winkelverkopen 5,1 procent lager uit dan in mei vorig jaar.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top