Ga naar hoofdinhoud

Eigenaar Van Mourik Schoenen: ‘Wat we nu mogen doen, is kruimelwerk’

Radio Rijnmond ging onlangs in gesprek met Jeffrey van Mourik, eigenaar van schoenenzaak Van Mourik Schoenen in Sliedrecht. Vanaf woensdag 10 februari mogen winkeliers overgaan op een ‘click & collect-systeem’. Van Mourik houdt aan deze versoepeling een dubbel gevoel over.

Momenteel bezorgt de Sliedrechtse schoenenondernemer vier tot zeven pakketjes per dag aan huis, wat volledig corona-proof gaat. Van Mourik: “Voor veel mensen is dat nog een drempel. Ze vinden het dan erg dat we langs moeten komen. Nu mensen eerder naar de winkel durven, vinden zij die drempel minder hoog dan wanneer we bij hen langs moeten komen.”

Van Mourik ontvangt zijn klanten het liefst in de winkel. Volgens de ondernemer kunnen de winkels dit veilig doen. “Wij kunnen met 700 vierkante meter drie klanten per uur ontvangen. We hebben een heren-, dames- en kinderafdeling. We kunnen het zo inrichten dat ik vijftig minuten met iemand bezig ben. Na het afrekenen kan ik binnen tien minuten mijn zaak schoon hebben, waarna de volgende klant weer naar binnen kan. In tien uur tijd kan ik dan 33 klanten ontvangen.”

Hoewel Van Mourik vindt dat je alles met beiden handen aan moet pakken, geeft hij aan dat het een druppel is op een gloeiende plaat. “Het is een klein verdienmodel. Wat we nu mogen doen, is kruimelwerk. Maar we pakket dit met beide handen aan.”

Website Van Mourik Schoenen: www.vanmouriksliedrecht.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top