Ga naar hoofdinhoud

Eerste kwartaal 2021 telt bijna honderd miljoen online-aankopen

In het eerste kwartaal van 2021 werden online 91,6 miljoen aankopen gedaan. Volgens de Thuiswinkel Markt Monitor zijn de online aankopen met 31 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Uit het onderzoek van Thuiswinkel.org blijkt dat Nederlandse webwinkels het eerste kwartaal harder zijn gegroeid dan internationale webwinkels. Bovendien zijn er in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar een miljoen nieuwe onlinekopers bij gekomen. Ook ging het gemiddeld besteed bedrag per persoon omhoog. Marlene ten Ham, directeur van Thuiswinkel.org, vertelt: “Als we kijken naar de online bestedingen aan producten, dan zien we dat het aandeel van de e-commercebranche in de totale detailhandelsector op ruim 22 procent ligt. Dat is het hoogste percentage ooit gemeten, want normaal schommelt dat rond de tien procent.”

Hoewel meer consumenten producten over de grens kochten, werd er in totaal minder uitgegeven in het buitenland. “Vorig jaar ging het om 681 miljoen euro, dit jaar om 635 miljoen euro. Het is dus vooral de Nederlandse markt die profiteert van de online groei, omdat veel buitenlandse aankopen een link met het toerisme hebben”, aldus Ten Ham.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top