Ga naar hoofdinhoud

Eerste beelden samenwerking Nike en Dior: de Jordan 1 Retro High Dior

In november werd aangekondigd dat het Amerikaanse sportmerk Nike en het Franse modehuis Dior een exclusieve Air Jordan zouden uitbrengen. Kim Jones, creatief directeur van de mannencollectie van Dior, introduceerde de sneaker ‘Jordan 1 Retro High Dior’ afgelopen week tijdens zijn Pre-Fall 2020 show op Art Basel in Miami.

Het eindresultaat mag er zeker zijn. Zo is het iconische Nike-model in de kleuren wit en ‘Dior Grey’ gegoten. Op de bovenkant van de sneaker is het Dior-Nike logo te zien. Als finishing touch is het swoosh-logo gevoerd in de kenmerkende monogramprint in het modehuis.

Volgens Jones staan Air Jordan en Maison Dior beiden voor absolute excellentie in hun vakgebied. “Ik houd ervan om verschillende werelden en ideeën met elkaar te mixen. Door Air Jordan en Maison Dior te verenigen in deze speciale samenwerking komen we met iets wat spannend en compleet vernieuwend is.”

De limited edition Nike sneakers zijn vanaf april 2020 te koop in geselecteerde Dior-winkels wereldwijd. De prijs is vooralsnog niet bekend, eerder werd wel gespeculeerd dat de sneakers een prijskaartje hebben van zo’n 1800 euro.


Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top