Ga naar hoofdinhoud

Eerst collectie A Perfect Jane gelanceerd & Sneak Peak SS22

Onlangs schreven we over A Pefect Jane, Nederlands eerste vegan en duurzaam damesschoenenmerk. Oprichter Suzanne Harper is een crowdfunding campagne gestart om A Perfect Jane op de markt te brengen en dit blijkt een groot succes te zijn geworden. Een aantal weken geleden bezocht Harper de fabriek in Portugal om de eerste productie met eigen ogen te volgen en zelf de kwaliteitscontrole te doen.

Harper: ‘’Het was heel mooi om de mensen te ontmoeten die met passie en vakmanschap onze laarzen maken. Ik ben onder de indruk van de complexe processen die bij het maken van vegan schoenen komt kijken en hoeveel zorg onze fabriek hieraan besteed. Doordat onze ontwerpen en patronen uniek zijn, kost dit meer tijd om te produceren en vergt het absolute aandacht. Hierdoor liep de eerste productie helaas met een paar weken uit. Kwaliteit gaat boven kwantiteit en ik wacht liever iets langer op een levering die perfect is.”

De oprichter is ongelofelijk trots op de diversiteit aan winkels waar A Perfect Jane te koop is, van prachtige damesboetiekjes waar duurzame kleding en schoenen verkocht worden. Denk hierbij aan een vegan winkel in hartje Amsterdam, mooie schoenenwinkels in Groningen, maar ook een hippe nieuwe conceptstore in Breda. “Deze retailers passen met hun missie en visie Perfect bij ons label en wat we willen uitstralen”, aldus Harper.

De trendy laarzen voor FW21/22 zijn vanaf nu te bewonderen bij een select aantal retailers in Nederland en ook te bestellen op de webshop.

Sneak Peak S22
Harper gelooft dat het gebruik van duurzame en plantaardige materialen in schoenen de toekomst is. Nu de nieuwe zomercollectie bijna klaar is, voert de ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid en het gebruik van plantaardig vegan leer de boventoon van de collectie. Harper laat zich voor de nieuwe collectie met name inspireren door het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Jute, een 100 % gerecyclede weave met prachtige rijke kleuren en een echte houten hak, is hier een voorbeeld van. In de zomercollectie zijn ook een aantal nieuwe modellen toegevoegd, zoals bijvoorbeeld een laag model enkellaars en een trendy loafer.

Over A Perfect Jane
A Perfect Jane is een schoenenlabel voor modebewuste en stoere dames, die geen concessies willen doen in looks en kwaliteit en graag een bijdrage willen leveren aan een betere wereld. De missie is: Cruelty-free, Sustainable & Looking Great. De collectie van A Perfect Jane is gemaakt van 100% vegan leer en wordt in Nederland ontworpen. De mooie en duurzame materialen komen uit Italië en de productie vindt plaats in Portugal.

A Perfect Jane sluit perfect aan op de groeiende groep mensen die een meer bewuste en duurzame lifestyle nastreven. In grote wereldsteden als New York, Berlijn, Londen en Parijs stijgt de vraag naar vegan alternatieven enorm en ook in Nederland groeit deze markt snel.


Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top