Content voor Ingelogde Gebruikers

Een kijkje in de schoenenkast van de gemiddelde Nederlander

Altijd al willen weten hoeveel schoenen de gemiddelde Nederlander in zijn schoenenkast heeft staan? Online Stijlgids Dresscode.nl ondervroeg ruim 5.400 Nederlanders naar hun koopgedrag op het gebied van schoenen.

Bijna de helft van de Nederlanders (48%) heeft meer dan 10 paar schoenen in haar bezit. Wat ons niet zo verbaast, is dat de meerderheid van de vrouwen een grotere schoenencollectie hebben. Maar liefst 41% van de Nederlandse vrouwen heeft meer dan 15 paar schoenen in de kast liggen, terwijl het percentage mannen met een grote schoenencollectie veel kleiner is. Zo bezit ‘slechts’ 16 % van de mannen meer dan 15 paar schoenen. Daarnaast komt een kleinere schoenencollectie vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Zo heeft 38% van de mannen minder dan vijf paar schoenen en heeft 15% van de vrouwen minder dan vijf paar schoenen in de kast staan.

Uiteraard worden niet alle schoenen daadwerkelijk regelmatig gedragen. Zo geeft 42% van de vrouwen aan minimaal 5 paar schoenen ongebruikt in de kast te hebben staan, tegenover 23% van de mannen. De meeste mannen laten maximaal 2 paar schoenen geheel ongebruikt. De voornaamste redenen dat men schoenen laat ‘verstoffen’, is het gebrek aan comfort en het lastig combineren met een outfit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven