Ga naar hoofdinhoud

Een derde van kleding- en schoenenwinkels heeft forse belastingschuld

ABN Amro meldt dat ruim 30% van de retailers in de kleding- en schoenenbranche inmiddels een forse belastingschuld heeft opgebouwd. Het onderzoek is gedaan op basis van transactiedata van de bank en data van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De regeling voor het eerder aanvragen van belastinguitstel die tijdens de pandemie werd ingevoerd loopt per 1 juli af.

Volgens het onderzoek hebben kledingwinkels een gemiddelde schuld van 91.000 per onderneming. Bij schoenenwinkels is de gemiddelde schuld hoger, namelijk zelfs op 115.000 is. De verschillen zijn onderling groot. Zo hebben kleine kledingzaken een gemiddelde schuld van 44.000, terwijl dit bij grote kledingzaken op een gemiddelde schuld van 2 miljoen euro ligt. In de schoenenbranche liggen de aantallen een stuk hoger, daar gaat het om gemiddeld 2,3 miljoen schuld bij grote bedrijven en 37.500 bij kleine bedrijven.

Indien er toch wordt besloten om de regeling per 1 juli te stoppen, moet de belastingschuld vanaf 1 oktober terugbetaald worden. Ondernemers krijgen hiervoor 36 maanden de tijd.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top