Ga naar hoofdinhoud
Amazon distributiecentrum

E-commercegigant Amazon vernietigt wekelijks ruim 100.000 producten in één distributiecentrum

Uit onderzoek van de Britse nieuwszender ITV, dat in het geheim gefilmde beelden van het distributiecentrum verzamelde, blijkt dat Amazon wekelijks ruim 100.000 zo goed als nieuwe producten zou vernietigen in een distributiecentrum in het Schotse Dunfermline. Amazon heeft in totaal 24 distributiecentra in Groot-Brittannië, wat betekent dat er mogelijk sprake kan zijn van een grootschaligere vernietiging.

Volgens een anonieme medewerker die in gesprek ging met ITV gebeurt het niet zelden dat zo’n 130.000 artikelen per week worden vernietigd. Het gaat hier om allerlei verschillende producten, waaronder tv’s, laptops, drones, boeken en mondkapjes die nog in de verpakking zaten. Volgens de medewerker is ongeveer de helft van de producten nog gloednieuw. De andere helft van de producten is volgens de medewerker geretourneerd, maar nog in een goede staat. ITV volgde de vrachtwagens waarin de producten werden weggevoerd, en ontdekte dat de producten niet alleen naar recyclingcentra maar ook naar vuilnisstorten worden gereden.

Volgens ITV heeft de grootschalige vernietiging te maken met het businessmodel van Amazon. Verkopers die hun items via Amazon aanbieden, slaan deze voor een behoorlijk prijskaartje op in Amazon-distributiecentra. Op een gegeven moment is het goedkoper om de niet-verkochte producten te vernietigen dan deze nog langer te bewaren in het distributiecentrum.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top