Content voor Ingelogde Gebruikers
duurzame sneakers

Duurzame sneakertijdperk verovert sneakerbranche

Een nieuw tijdperk van duurzame schoenen maakt plaats op de sneakermarkt. Outdoor stijlen, duurzame producten en de vraag naar ethische sneakers zijn allemaal gestegen sinds begin 2021, vooral op de markt voor herenschoenen.  

Met innovatieve stoffen, circulaire productie en hoogstaand vakmanschap zorgen steeds meer merken voor een bijdrage aan duurzaamheid binnen de branche. Merken zorgen niet alleen voor het creëren van designs met eco-materialen zoals suikerriet, maar zijn ook steeds eerlijker over door wie en waar de producten worden gemaakt.  

In Nederland zijn de afgelopen tijd twee duurzame sneakerwinkels geopend: Mercer, met sneakers van ananasleer, en de Green Sneaker Store die met zolen van kurk werkt.   

Ook Clarks gaat mee in duurzaamheid met de nieuwe veganistische versie van de klassieke schoenen waarbij suède wordt nagebootst en zorgt voor een lagere impact op het milieu.  

Net als fast fashion zijn ook de goedkoop geproduceerde schoeisels van korte levensduur. De duurzame merken zorgen met recycling, regeneratieve boerderijen en PET-plastic voor de verbetering van het klimaat en een vernieuwing binnen de schoenenbranche.  

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven