Ga naar hoofdinhoud
Duurzaam shoppen ideeën

Duurzame en voordelige manieren van shoppen

Voor veel ondernemingen is bewustwording een van de fundamentele waarden. Het doel is dan om retailers en klanten zich ervan bewust te maken om op een duurzamere manier te handelen. Bedrijven zoals bijvoorbeeld Faslet, bieden maatadvies oplossingen aan, zodat klanten snel en eenvoudig de juiste maat kopen. Minder retours, minder kosten, minder CO2-uitstoot, hogere conversies! Bedrijven nemen het voortouw en hopen zo dat retailers en klanten hierin volgen. 

In het artikel van vorige week hebben we alles uit de doeken gedaan over wat er te weten valt over de kettingtas. Natuurlijk zijn er nog talloze andere manier voor fashion-liefhebbers om op een duurzame én voordelige manier te shoppen. Hieronder twee voorbeelden.

1. Kringlopen
Steeds meer mensen geven hun kleding een tweede kans door ze af te geven aan de lokale kringloopwinkel. Je kunt hier bijna alles vinden. Van kleding tot fietsen en van huishoudelijke apparaten tot meubels. Ook luxe merken worden als vintage items verkocht tegen lage prijzen. Episode is hiervoor the place to be. Kleding wordt gewassen, hersteld en weer verkocht voor een spotprijsje. 

Heb je zelf kleding die je niet draagt en wil je er graag een zakcentje aan verdienen? Upload je items dan op Vinted. Dit online platform wordt wereldwijd het meest gebruikt om kleding een tweede leven te geven. Je betaalt geen verzendkosten en het volledige bedrag komt op jouw persoonlijke rekening!

2. Rent it out!
Vorige week vertelden we over het gratis weggeven van kleding en in het vorige voorbeeld ging het over kleding tweedehands verkopen. Een nieuwe opkomende manier is kleding verhuren! Litchy is een Amsterdam gelegen winkel geopend door Lizzy Perridon. Lizzy stuitte regelmatig op het probleem dat ze fantastische en extravagante designer jurken tegenkwam, maar niet kocht omdat ze of ontzettend duur zijn en of ze deze niet vaak genoeg zou dragen. Ze kwam toen met een oplossing: jurken verhuren aan vrouwen die tegen hetzelfde probleem lopen. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook goedkoop!

Hoewel we allemaal weten dat veel duurzame modemerken hun uiterste best doen om de mode-industrie in de juiste richting te duwen, kunnen we er niet omheen dat goede duurzame kwaliteit en ethische productie nou eenmaal duurder zijn. Kies daarom voor een goedkope en duurzame manier van shoppen, namelijk door kleding te hergebruiken!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top